lördag 27 februari 2010



Röda Korschefen levde lyxliv och vill ta livet av sig när han inte kan fortsätta leva exklusivt.
Hemska tanke! Att sms:a akut till Röda Korset och skänka 50 spänn till Haiti är vågat, på gränsen till magstarkt. Pengarna behövs till viktigare saker. Först och främst behövs pengar till Johan von Donner och Bengt Westerberg.
Skälet är att Röda Korschefen inte kan längre leva lyxliv. Nu vill han ta livet av sig också sedan hans omfattande bedrägerier har avslöjats. Han får fängelsemat och cell betald av oss skattebetalare, men ingen rysk kaviar eller badrum med jacuzzi. Det är synd om Johan af Donner som blivit avslöjad med fingrarna i syltburken. Han kommer aldrig att åtnjuta de extravaganser som de som bitit sig kvar i Röda Korset gör.
Westerberg har sagt:
- När jag var socialminister 1992 ordnade jag en konferens om frivilligt socialt arbete - då var det kontroversiellt. Idag vet vi att den offentliga sektorn inte kommer att räcka till. Frivilliga behövs.
Frivilligt? Själv har Bengt Westerberg frivilligt sett till att ta bra betalt för sina insatser. En dödssynd har slagit klorna i folkpartisten. Girigt har Westerberg tagit emot 822 000 kronor om året för att vara styrelseordförande i Röda korset, utöver andra inkomster och pension.

Utan von Donners avslöjanden hade aldrig oärligheterna och ordförande Bengt Westerbergs exklusiva inkomster flutit upp till ytan. Och vad är tacken för det?

Den offentliga sektorn har av politiker som Westerberg urholkats. Pensionsuppgörelsen som Westerbergs partivän Bo Könberg slöt räcker inte till för att göda och föda gamla statsmän. Könberg var gruppledare för folkpartiet 1982-1991 och väckt stor internationell uppmärksamhet när han tillsammans med Göran Persson över en natt slog ihjäl ATP-reformen. Det är långt mellan förtroende och frivillighet.

Svenska Röda Korset har valt väg och personer för att leda verksamhet. Utan pension kommer allt fler att söka uppdrag i Röda korset och skramla med bössan, med mössan i handen.
Själv kommer jag i fortsättningen inte ge en enda spänn till denna toppstyrda organisation som styrs av girighet och personligt penningbegär. Min kraft ska gå till sätta krokben för de som slår sig för bröstet och fyller buken med gåsleverpastej på andras bekostnad.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar