fredag 26 februari 2010




Vi har hittills varit förskonade från de större trenderna från det stora landet i väster, men nu är snart är de i var mans mun. Inom något år har alla satt det innanför sina läppar; de så kallade amerikanska stakettänder. Först ut har av naturliga orsaker varit de svenska spelarna i NHL. Alexander Skarsgård har spelat en viking som blivit vampyr. Har ni sett hans tänder? Det är dit trenden är på väg om populärkulturen får bryta nu mark. Om något årtionde har alla, som har råd med det, stora hål mellan tänderna och talfel.

Första förändringen som dök upp var tatueringarna. På 1960-talet var det sjömän, tjuvar och luffare som gjorde enklare motiv. Dessa konstnärliga verk kunde bestå av tre prickar i tumvecket eller namnet på skutan man korsat ekvatorn med.

Idag har denna trend blivit så utbredd att det är "onormalt" att inte ha en taggråd runt armen eller en kinesiskt symbol på vaden. Trenden att raka sig i underlivet uppges vara inne just nu. Ett mode som troligen beror på att människan söker efterlikna ungdomen, som i sin tur sett Gud vet var. Celluliter och lyfta dubbelhakorna är inte längre något som bara drottningar och strippor ägnar sig åt. Det gör många som har mobil och klarar av att ringa ett sms-lån. Ibland med ett resultat som är lika dystert som bankkontot.

I ren nationalistisk anda borde trender som förfular människan få våra ministrar i EU föreslå en standard för storleken på tandimplantaten. Om de stora vita tänder blir en framgångsrik trend, så man inte kan stänga munnen. Över hela Europa kommer det att finnas garvande kändisar som droppar saliv, på bästa sändningstid. Bit ihop! Stoppa de amerikanska stakettänderna innan de drabbar våra mest folkkära underhållare som Peter Jihde och drottning Silvia!


Billy Pauls sjunger trots sina amerikanska stakettänder bedårande bra. Det beror självfallet på Elton John, men inte på hans frisyr. Han gjorde Your Song långt innan hårfallet.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar