torsdag 25 februari 2010



Nicht schuldig

Kapten Klänning, har levt ett dubbelliv, enligt morgontidningarna. Detta genomskådades inte av politikerna. Det kan berott på att de aldrig såg honom vifta med batongen eller att de inte lyssnade till den kritik som kom nerifrån. Länspolismästaren var flitig föredragshållare, som hade de "rätta" åsikterna". Klänning blev av jämställdhetsministern Margareta Winberg, medbjuden på till Spanien. Thomas Bodström gav honom nytt förtroende, när facket framförde kritik och Beatrice Ask var chockad över beskyllningarna.
Det finns likheter mellan kapten Klänning och Hermann Göring. Görings handlande berörs just nu i TV 1:s serie Andra världskriget, som kan ses på SVT Play. Beröringspunkterna är bland annat förmågan att föra folk bakom ljuset, missbruk, maktmissbruk och uniformer.
Göring var mästare i att dupera sin omgivning. Göring trodde att han efter gripandet skulle slippa straff. Han trodde inte att segrarna krävde att han skulle inse sin skuld. Därför ska det bli intressant att se vad domarna kräver av Kapten Klänning och vad han använder för argument till sitt försvar.

Psykopaten har en personlighetsstörning som karaktäriseras av en brist eller total avsaknad av känslor, som medkänsla och empati. Personer som lider av psykopati är utpräglat egoistiska.
Därför behöver alla organisationer ifrågasättare och kritiker. Det är dessa som kan stoppa dårar från att få för stor makt. Allt för länge har ja-sägare gett makten till envåldshärskare. Resultaten av detta hegemoniska ledarskap gynnar inavel.

Det finns hopp för rättsväsendet i Sverige 2010. En polis i Halmstad har skrivit till JO.
- Det vi håller på med är inte schyst, säger Sverker Thorsson till Hallandposten. Hans erfarenhet säger att många vardagsbrott skulle klaras upp om de hade hanterats rätt från början. Allt för många brott skrivs av efter ett telefonsamtal. Sverker har tagit upp frågan internt utan att det händer något. Han har litet stöd av sina chefer, som säger till sitt försvar att de inte kan påverka.
Bland allmänheten har han efter detta stort förtroende. Sverker Thorsson är modig som vågar ställa frågor. Om fler poliser är ute och försöker utreda brott kommer fler brott klaras upp.

Om politikerna inte hållit i kapten Klännings kjoltyg hade de idag inte varit skyldiga till att allmänhetens förtroende för rättsväsendet är litet. Den dåre som har total politisk uppbackning kan alltid efteråt säga att han varit oskyldig. Går inte det kan man alltid skylla på att alla andra gjort samma sak. Riskerar han att dra med sig andra i fallet kan en giftampull insmugglas.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar