fredag 5 november 2010

Tom i bollen?


"Jag tycker det är både kul och viktigt att stödja svensk idrott", skriver Sahlin i ett uttalande, när hon får svidande kritik för att ha tagit emot dyra biljetter för sig och sin son. Biljetterna sägs vara en gåva från arrangören av Stockholm Open. Dusören uppges kosta 750 kronor per styck och dag. Arrangören bekräftar att Sahlin tog emot gratisbiljetter för fem dagar. På vilket sätt Mona stödjer tennisen är inte klart redovisat. Under året har inga bollar gått hennes väg. Vad kommer hon att ge tillbaka till sporten?

Att sätta sig längst fram och plocka åt sig, som Mona Sahlin har för vana att göra, är en nyare företeelse. En faktum som företrädaren och hedersdoktorn Persson behärskar. Annat är det med monarkerna fram till våra dagar. Den store Moberg skrev: Glansen och skimret från kungatronen, som ännu i dag bländar de troende folken, kommer från magisk källa och har uppstått ur vilda folkstammars gudariter och gudakult". Ett korrekt påstående, men Mr G. bidrog hur som helst till att få igång tennisspelande i Sverige och skänkte gåvor till sporten. Den kungliga glansen kring tennisen betydde mer än Sahlin på första parkett.

”Folkets kärlek, min belöning” inte är lika lätt att få som några tennisplåtar. När inbjudna inte har vett att gå behövs ett tiebreak.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar